U toku je sednica na kojoj treba da budu izabrani gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća

Ovo su kandidati za izvršne organe lokalne vlasti

U podne je počela druga, vanredna sednica Skupštine Grada Kraljeva na kojoj su najpre verifikovani mandati četvoro novih odbornika (Mirjani Đurović i Mariji Žarčanin Stanišić sa liste Aleksandar Vučić – Kraljevo ne sme da stane i Milanu Stevanoviću i Zorici Jevtović sa liste Ivica Dačić – premijer Srbije).

Druga tačka dnevnog reda je izbor gradonačelnika Kraljeva, njegovog zamenika i članova Gradskog veća. Jedini kandidat za gradonačelnika po predlogu koji su potpisala 33 odbornika je dr Predrag Terzić, viši naučni saradnik, kojem će, ako bude izabran, to biti treći uzastopni mandat.

On je govorio o onome što je urađeno tokom prethodnog perioda i o planovima za naredni , saopštio da je za zamenika gradonačelnika predložena Kristina Marković, master geograf i saopštio imena 11 kandidata koje predlaže za članove Gradskog veća (imena nisu bila dostavljena odbornicima na dan zakazivanja sednice prošlog petka i nisu bila poznata sve do početka današnje sednice). To su:

1. Zoran Bojanić, ekonomista

2. Vladimir Baralić, diplomirani menadžer

3. Ivana Bazić, specijalista strukovni ekonomista

4. Radomir Korićanac, diplomirani ekonomista

5. Nikola Đukić, diplomirani pravnik

6. Sreten Jovanović, penzioner

7. Igor Cvetković, diplomirani inženjera šumarstva

8. Miloš Ugrenović, diplomirani pravnik

9. Dejan Nikić, diplomirani industrijski menadžer

10. Milan Stevanović, mašinski tehničar i

11. Milomir Šljivić, ekonomista.

Predstavnici dela opozicije osporavali su na početku način na koji je sednica zakazana, jer nije bilo (prema tvrdnjama Milana Vučetića, šefa odborničke grupe Srbija protiv nasilja) obaveznih konsultacija sa šefovima odborničkih grupa. Nakon obrazloženja da, po Poslovniku, uoči sazivanja vanredne sednice to nije obavezno, predstavnici opozicije tražili su da predsedavajući obrazloži razloge zbog kojih je sazvana vanredna sednica.

Raspravu o izboru novih organa izvršne vlasti obeležile su, do sada, međusobne optužbe predstavnika vlasti i opozicije, a za govornicom su obe strane u pojedinim trenucima bile ispod nivoa političke korektnosti.

Predrag Voštinić (Lokalni front) zamolio je za minut ćutanja za pre tri dana preminulog književnika, akademika, majstora od pera i reči, Kraljevčanina poreklom – Gorana Petrovića, kojem su svi odbornici minutom ćutanja odali poslednji pozdrav.

U toku je pauza koja će trajati do 16.30.

   M. M. D.

1 komentar za naslov “U toku je sednica na kojoj treba da budu izabrani gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća

  1. Rupa u kojoj je Kraljevo sa ovima će postati još dublja…..

Comments are closed.