Uz ples porasli do škole: Završna priredba predškolaca PU „Olga Jovičić Rita“ (VIDEO)

Da li je divna uspomena ovih mališana na vrtić i bezbrižno doba nešto najlepše što ćete danas videti?

Prelep događaj na kojem je učestvovalo 770 predskolaca i 80 vaspitača svih grupa Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“, bila je sinoćnja priredba „Rastimo uz ples“ u Hali sportova u Ribnici. Predškolci se na ovaj prelep način, uz puno emocija svojih roditelja i vaspitača opraštaju od najbezbrižnijih dana detinjstva i vrtića.

Kraljevački predškolci plesali su u okviru projekta Plesne asocijacije šesti put.

Njome budu obuhvaćena deca iz celog regiona, a isti ples, uz identične muzičke numere, kraj svog prelepog druženja obeležavaju predškolci i vaspitači u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj. Od 2010. do danas više od 110 ustanova učestvovalo je u ovom projektu koji promoviše zajednistvo i zdrav način života – ističe Marija Jovanović Đusić, direktorka PU “Olga Jovičić Rita”.

Pogledajte ovaj prelepi VIDEO:

Možda najlepši detalj priredbe uvek bude poslednja numera „Pačji ples” u kojem se deci i vaspitačima na parteru u igri priključe i roditelji dece.

Divan način da se uspešno kruniše lepa godina zajedništva, igre i učenja, uz nadu da će realizovani predškolski program svim ovim mališanima biti odličan temelj za buduće vaspitanje i obrazovanje tokom školovanja.

Ova divna deca koja su naša budućnost, za uspomenu na vrtić i bezbrižno doba, možda stvarno plesom mogu da porastu, ne samo do škole, nego, kako to oni vole da kažu „veliki do neba“.

Inače, pred završnu priredbu predškolaca iz Kraljeva i okoline, gužva ispred Hale sportova u Ribnici bila je kao kada je u njoj igrao Novak Đoković!

   M. M. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *