Za dostojanstvenu starost: Dom za stara lica„Naša Banja“

Ova privatna ustanova socijalne zaštite predstavlja jedan od najkomfornijih domova u Srbiji i regionu

U Vrnjačkoj Banji, posle Doma za stara lica „Kneževi konaci“, izgrađen je i svečano otvoren još jedan privatni objekat namenjen starijim osobama, koji nosi naziv „Naša Banja“. Ova privatna ustanova socijalne zaštite predstavlja jedan od najkomfornijih domova u Srbiji i regionu.

Objekat je urađen po najvišim standardima, a o starim osobama u njemu će brinuti 40 stručnjaka i profesionalaca. Objekat se prostire na površini od dva hektara, a u prostranoj bašti nalaze se bazen, letnjikovci, staze za šetanje.

Dom će omogućiti budućim stanarima usluge stalnog ili povremenog smeštaja, 24 časa će biti prisutna lekarska nega medicinskog osoblja, kao i rekreativne i radno okupacione aktivnosti.

Kapacitet doma je za 100 osoba, objekat ima 51 smeštajnu jedinicu, dve jednokrevetne sobe i šest dvokrevetnih apartmana, a ostalo su dvokrevetne sobe. Generalni direktor ovog doma je Mirko Todorović, dugogodišnji privrednik i vlasnik kompanije „Todor“, a suvlasnici su dr Nada Radović i dr Nada Milovanović Ivančić.

Po meni čovek nikada nije star. Moja ideja je bila da ljudi trećeg doba, ali i mlađi koji su hendikepirani, imaju svoje sadržaje u objektu sa pet zvezdica. Tu su medicinska nega ,fizikalna terapija ,frizerski salon, mala prodavnica, servis visokog ranga. Ponosan sam što će Vrnjačka Banja moći ubuduće da pruži usluge svetskog nivoa -.istakao je Todorović, zahvaljući se čelnim ljudima opštine Vrnjačka Banja i svim službama lokalne samouprave, lokalnim javnim preduzećima i ustanovama na podršci, a posebno Sektoru za vanredne situacije MUP-a, čiji su pripadnici učestvovali u prilagođavanju da ovaj objekat budefunkcionalan,stabilan i siguran.

       Dragan Ivanović