Kraljevčani, želite da napravite krug atletskim stadionom?! Evo prilike u nedelju, na humanitarnoj trci!

Atletski klub Kraljevo u korist Društva za cerebralnu i dečiju paralizu u nedelju od 10h organizuje humanitarnu akciju „Trka za pokret“, za koju se prijavilo 30 trkača iz cele Srbije. Može im se pridružiti ko god želi  ako ponese patike i priloži 200 dinara pomoći Društvu

            Prošlog vikenda na rekonstruisanom atletskom stadionu pored Ibra trčali su seniorski i juniorski reprezentativci, obarani su državni i lični rekordi… a već ovog vikenda bilo ko od nas može napraviti krug pravom, licenciranom atletskom tartan stazom! Jedini uslov je da se uključimo u humanitarnu akciju „Trka za pokret“, koju Atletski klub Kraljevo organizuje radi finansijske pomoći i moralne podrške članovima Društva za cerebralnu i dečiju paralizu u Kraljevu.

            Prema rečima generalnog sekretara AK Kraljevo Milana Kostića, koji je i pokretač ove manifestacije, pripreme traju još od aprila i do sada je prijavljeno čak 30 trkača iz Kraljeva, ali i iz drugih gradova Srbije: Beograda, Zaječara, Bora, Požarevca…

– Među učesnicima će biti atletičari i drugi sportisti, kao i humanitarci, ljudi koji redovno učestvuju na ovakvim akcijama podrške udruženjima koja okupljaju osobe sa invaliditetom. U nedelju nam dolazi i Milenko Janićijević, mladić iz Bora, velika inspiracija ljudima sa invaliditetom, jer trčanjem i plivanjem pobeđuje cerebralnu paralizu i redovno trči polumaratone.

            Staza će biti kružna, dužine oko 2 kilometra, jedan ili dva kruga, po želji učesnika. Posle prvog kruga na atletskom stadionu, staza vodi kejom do parka Sv. Save i natrag do stadiona.

Ranije prijavljeni trkači platili su kotizaciju od 1.000 dinara i za to će dobiti medalju i užinu, a preostala sredstva biće uplaćena Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu. Ako želite da im se pridružite u trčanju, potrebno je da:

  • dođete u nedelju na atletski stadion do 9,30h;
  • ponesete 200 dinara kao donaciju Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu;
  • ponesete patike za trčanje.

Milan Kostić ističe da se akcija nema takmičarski karakter:

Trčanje organzujemo kao javni trening, jer nema takmičenja, nema pobednika, nema nagrada za prvoplasirane… pobednici su svi koji budu učestvovali! Cilj je da se bavimo sportom i da pomognemo osobama sa invaliditetom koje okuplja Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu. Da pomognemo i materijalno i ljudskom podrškom.  

Onima koji žele da podrže akciju, ali ne i da trče, Kostić poručuje da to mogu učiniti uplatom na račun Društva za cerebralnu i dečiju paralizu kod Komercijalne banke br. 205-14527-60, svha uplate „Podrška humanitarnoj akciji“.

R.Vesković (ilustracije: www. pixabay.com)

PS O tome zašto još nisu završeni svi radovi na rekonstrukciji atletskog stadiona, šta se još radi i kada će biti završeno – tekst objavljujemo sledeće nedelje.

1 komentar za naslov “Kraljevčani, želite da napravite krug atletskim stadionom?! Evo prilike u nedelju, na humanitarnoj trci!

  1. Pustite stadion za narod, kao sto je i decenijama sluzio. Ne znam s kojim pravom ste ga oduzeli i zabranili ljudima za koriscenje?

Comments are closed.