MANDATARKA SUTRA U VRNJAČKOJ BANJI

15. jun 2017.

Ana Brnabić, mandatarka nove Vlade Srbije, u Vrnjačku Banju ne dolazi u najavljenoj ulozi ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu, već  kao buduća premijerka

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju da vodi Vladu i nastavi reforme

Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ukoliko me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i sa ljubavlju – rekla je Brnabić za “Blic”, najavljujući da kreće da radi na ekspozeu i sastavljanju Vlade.

Ona je potvrdila i da sutra dolazi u Vrnjačku Banju u ranije dogovorenu posetu. Kako je danas ranije najavljeno iz kabineta predsednika opštine Vrnjačka Banja, poseta Brnabićeve organizovana je zbog početka primene novog informacionog sistema „e ZUP”, Sistem „e ZUP“ povezuje šest najvećih baza podataka u Srbiji – matične knjige, baze MUP-a, Poreske uprave, Fonda PIO, Nacionalne službe za zapošljavanje i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja. Zaposlenima u javnoj upravi, ovaj sistem omogućava brzo i jednostavno pristupanje podacima koji su im potrebni za odlučivanje u upravnim postupcima koje vode, a građanima brzo i efikasno ostvarivanje njihovih prava.

To je važan, reformski, rekla bih revolucionaran projekat za Srbiju – ocenila je ona, dodajući da započeti poslovi moraju da se završavaju.

Strani mediji prenose vest da je Aleksandar Vučić predložio Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade, sa akcentom na činjenicu da će Ana Brnabić biti prva žena premijer Srbije i da će naša zemlja dobiti „prvu gej premijerku na Balkanu“.

foto: print screen YouTube N1