Džezibar 2024: Trodnevni praznik džeza u Kraljevu (VIDEO)

Četrnaesti internacionalni Džez festival, zahvaljujući sjajnoj organizaciji Kulturnog centra „Ribnica”, okupio je u Kraljevu i ove godine izuzetne umetnike i ljubitelje džeza iz celog regiona i pružio nezaboravno iskustvo ljubiteljima kvalitetne muzike.

Džezibar 2024. završen je sa dva programa – koncertom Novosadskog Big Benda i nastupom Ksenije Kočetove i Bejbizmo Bunch-a.

Novosadski Big Bend, pod vođstvom maestra Fedora Vrtačnika, demonstrirao je svoju izuzetnu veštinu i iskustvo stečeno tokom dve decenije rada. Njihovi koncerti su simbioza inovacije i tradicije, obogaćeni interpretacijama koje je publika toplo pozdravljala.

Sa više od 600 koncerata u Srbiji i inostranstvu, orkestar je postao sinonim za vrhunski džez u našoj zemlji.

Sa druge strane, Ksenija Kočetova i Bejbizmo Bunch su doneli novu dimenziju džeza na festival. Njihov spoj klupske, televizijske i obrazovne scene Beograda je pružio publici autentičan doživljaj, prožet energijom i talentom mladih muzičara.

foto Kultunrni centar Ribnica – Raško Matović

Njihov nastup nije bio samo koncert, već prava audio-vizuelna eksplozija koja je podigla sve prisutne na noge (one koji su imali strpljenja da sačekaju 15-ak minuta, koliko je bilo potrebno da se zameni oprema posle koncerta Novosadskog big Benda).

Džezibar 2024 nije bio samo festival muzike, već i prostor za umetničko izražavanje i kulturnu razmenu. Kroz raznolike interpretacije džeza, od malih sastava do velikih bendova, posetioci su imali priliku da dožive širinu i dubinu ovog muzičkog žanra.

foto – Kulturni centar Ribnica- Raško Matović

Na kraju, kao što je džez nastao iz potrebe za slobodom od uštogljenih muzičkih formi, tako je i Džezibar 2024. otvorio vrata za nova iskustva i inspiraciju.

Posle spuštanja zavesa na ovogodišnji džez festival u Kraljevu ostaju sećanja na trenutke kada je muzika spojila srca i duše, podsetivši nas da je džez ne samo žanr, već način života.

   M. M. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *