Kraljevom će upravljati Privremeni organ

Rešenjem Vlade u Privremeni organ imenovani su predsednik i ova četiri člana

Na sednici održanoj 30. oktobra, Vlada Srbije donela je Odluku o raspuštanju Skupštine grada Kraljeva i obrazovanju Privremenog organa grada Kraljeva – za obavljanje poslova iz nadležnosti Skupštine i izvršnih organa grada Kraljeva.

Rešenjem Vlade, u Privremeni organ grada Kraljeva imenovani su – za predsednika – dosadašnji gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, a za članove Nenad Marković, Kristina Marković, Dragan Vulić i Marko Matović.

O obavljanju stručnih i tehničkih poslova u vezi sa sazivanjem i održavanjem sednica Privremenog organa staraće se sekretar kojeg imenuje Privremeni organ.

Prema Odluci Vlade, Privremeni organ obavljaće tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti Skupštine grada Kraljeva i izvršnih organa grada utvrđene zakonom i Statutom grada do konstituisanja skupštine i izbora izvršnih organa grada nakon održanih izbora, u skladu sa zakonom.

Za razmatranje pojedinih pitanja iz delokruga Privremenog organa mogu se obrazovati komisije i druga radna tela. Organizacija i način rada Privremenog organa biće uređeni Poslovnikom, koji Privremeni organ donosi.

Da podsetimo, ostavku na mesto gradonačelnika Kraljeva, dr Predrag Terzić podneo je 28. septembra. Kao razloge za podnošenje ostavke on je tada naveo da “zbog toga što opozicija govori da ima veliku podršku naroda, podnošenjem ostavke želi da omogući da se lokalni izbori održe ranije u odnosu na redovan termin njihovog održavanja“:

– Na tim izborima ćemo da se izmerimo, da vidimo ko ima veću podršku naroda i da li će narod glasati za lokalne secikese i one koji su skloni porodičnom nasilju, ili će podržati nas koji smo u prethodnim godinama zapošljavali Kraljevčane, gradili puteve, mostove, nove vrtiće i trudili se da pomognemo narodu koji je godinama ranije trpelo njihovu vlast, Naravno, kandidivaću se na lokalnim izborima još jednom i siguran sam da će građani Kraljeva podržati Srpsku naprednu stranku – rekao je nakon podnošenja ostavke dr Predrag Terzić.

On je u dva mandata biran za gradonačelnika Kraljeva: prvi put 30. juna 2016. godine, a drugi put 27. avgusta 2020. i taj drugi mandat isticao je naredne godine.

M. M. D.