Kraljevo: Pad broja novozaraženih koronom

Manji je i broj testiranih u odnosu na prehodni izveštaj Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu

PODACI ZA CELU SRBIJU

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, u našoj zemlji, od poslednjeg preseka potvrđen je još 921 slučaj (juče 987) zaraze koronavirusom među 10.500 uzoraka testova.

U bolnicama širom Srbije, od posledica infekcije koronavirusom leči se 471 pacijent (devet manje nego juče). Na respiratorima su, kao i juče, 22 osobe.

Prema najnovijim, zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, od kovida su u celoj Srbiji, nažalost, preminule još četiri osobe, tako da ukupan broj preminulih od ove bolesti – od početka epidemije sada, zvanično, iznosi 15.940.

PODACI ZA KRALJEVO

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 12 osoba (juče kod 18) među 280 uzoraka brisa (prema prethodnom izveštaju 302), pokazuje najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Tako sada, na teritoriji grada Kraljeva ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije iznosi  – 44.572.

U bolnici „Studenica“, prema najnovijem izveštaju, nema preminulih od kovida.

NAJNOVIJI IZVEŠTAJ IZ BOLNICE „STUDENICA“

U Opštoj bolnici „Studenica” leči se šest kovid pacijenata tri manje nego juče). Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi nema obolelih od kovida. Za poslednja 24 časa primljen je jedan pacijent sa komplikacijama infekcije koronavirusom, otpuštena su tri. Preminulih od kovida nije bilo, ali je jedan kovid pacijent upućen u kovid bolnicu u Kruševac na dalje lečenje. 

U dnevnoj bolnici, za poslednja 24 sata zbrinut je jedan pacijent, a u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je osam pregleda.

O VAKCINACIJI U KRALJEVUNEMA NOVIH DOSTAVLJENIH PODATAKA.

M. M. D.