Otvoreno o menopauzi o kojoj razmišljaju sve žene

O menopauzi se i dalje nedovoljno zna, o njoj postoje brojne postoje predrasude. U Kraljevu će večeras (nedelja, 9. juna) u hotelu Turist od 18.00 do 20.00 biti održana besplatna radionica „Menopauza – Moje najbolje godine”. Voditeljka je Milica Gacin, omiljena voditeljka kviza „Slagalica“, a njeni gosti biće:

▫️dr Vera Slavković, ginekološkinja

▫️dr Suzana Đorđević Gajić, reumatološkinja

▫️Biljana Gavović, dijetetičarka- nutricionistkinja

Posetioce očekuju i pokloni.

Milica Gacin uz poruku da „najbolje godine tek dolaze“ i njene gošće govoriće otvoreno o menopauzi o kojoj razmišljaju sve žene.

Žene u menopauzi očekuje kraj reproduktivnog perioda i neretko im se sugeriše da je to kraj njihovoj ženstvenosti, kraj seksualnosti, kraj lepog izgleda, kraj vitke figure i početak ozbiljnih bolesti.

Ne ukazuje se na ono što je pozitivno, a to je da je žena u menopauzi u svojim najboljim godinama, jer je ostvarena, ima određene rezulate iza sebe, zna šta želi, ume da uživa u svom životu i doprinosi drugima. Žene su u ovom periodu na vrhuncu svoje karijere, i dalje stvaraju, razvijaju se i uče, ali sa jednostavnošću i neopterećenošću, koja nije svojstvena mlađim godinama – kaže Milica Gacin.

Na radionice „Menopauza – Moje najbolje godine” dolaze žene srednjih godina, ali i značajno mlađe, zato što je to jedinstvena prilika da saznaju ono što ih zanima o ovom važnom životnom periodu. Tačno je da dolazi do promena u zdravstvenom statusu i zbog toga su učesnici radionice lekari, nutricionisti, psiholozi, profesori fizičke kulture, povremeno i javne ličnosti koje žele da podele svoje iskustvo o menopauzi. Žene širom Srbije zaista imaju priliku da pitaju stručnjake sve što žele, a ohrabrene su i da komuniciraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *