Pet medalja za Kraljevčane

U konkurenciji više od 500 takmicara iz pet zemalja, takmičari tekvondo kluba „Kruna“ osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje na međunarodnom takmičenju Omega Kup 2021. u Beogradu

Takmičari kraljevačkog tekvondo kluba „Kruna“ postigli su odlične rezultate na svom prvom takmičenju – Omega Kupu 2021 u Beogradu. U konkurenciji više od 500 takmicara iz pet zemalja, oni su osvojili pet medalja u svojim kategorijama: dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.  

Zlatne medalje osvojili su Tadej Peković i Matej Marjanović, Jovan Tanasković je osvojio srebrnu, a Dunja Knežević i Nikolija Peković – bronzane medalje.

Tekvondo klub Kruna, koji je u Kraljevu osnovan 2018. godine član je Tekvondo Asocijacije Srbije. Trener i vlasnik kluba je Nikola Peković, prvak bivše Jugoslavije u tekvondou i sportski operativni trener tekvondoa.

„Obzirom da smo relativno mlad klub, i da nas je pandemija omela u kontinuiranom treniranju, izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima na nasem prvom takmičenju. Ponosni smo na našu decu, naše borce, pred kojima je budućnost. Da se Kraljevo pominje i kao grad šampiona u tekvondou“, poručuju iz uprave kraljevačkog tekvondo kluba „Kruna“.

M. M. D.