Raška: Finansiranje malih projekata udruženih građana

Pravo učešća u program za rešavanje dela problema lokalnih zajednicau imaće neformalne grupe građana sačinjene od najmanje 15 poreskih obveznika, a ovo su ostali uslovi

Opština Raška u saradnji s predstavništvom „HELVETAS Swiss Intercooperation SRB“ realizuje program „Odgovorne lokalne finansije i uključivanje građana“. U okviru ovog programa planirana je realizacija lokalnog programa za finansiranje malih projekata identifikovanih kroz učešće građana – „Udružimo se“.

Program podrazumeva sufinansiranje projekata od javnog interesa koji direktno utiču na rešavanje dela problema lokalnih zajednica.

Pravo učešća će imati neformalne grupe građana i građanki sačinjene od najmanje 15 poreskih obveznika, okupljenih oko podnete inicijative (predloga projekta). Potpisnici inicijative mogu biti poreski obveznici s izmirenim obavezama po osnovu poreza na imovinu. Dostavljeni podaci će biti proveravani od strane Opštinske uprave Raška.

Svi zainteresovani više informacija mogu da dobiju od lokalnog koordinatora projekta Đorđa Radoičića, svakog radnog dana od 10-14 časova, u zgradi Opštinske uprave Raška (Ulica Predraga Vilimonovića br.1 – kancelarija br. 21, na spratu, s leve strane). Svoje predloge i sugestije građani mogu da pošalju i elektronski na mejl adresu: djordje.radoicic@raska.gov.rs.

Rok za obraćanje/slanje predloga i sugestija je 28. april.

M. M. D.