Sajam sporta u Kraljevu: U zdravom (dečjem) telu – zdrav duh (VIDEO)

Cilj manifestacije je da decu, pružajući im priliku da se oprobaju u najrazličitijim sportovima, motiviše da se okrenu zdravijem načinu života

Na atletskom stadionu u Kraljevu danas, na jednom mestu, nekoliko stotina kraljevačkih predškolaca, osnovaca, sportisti, mali sportisti i njihovi treneri, navijači, ali i bivši sportisti. To je slika kojom je Kraljevo obeležilo početak šestog po redu Sajma sporta. Organizator ove manifestacije je Sportski savez uz podršku Grada Kraljeva, a najmlađi i oni malo stariji imali su priliku da se upoznaju sa širokim spektrom mogućnosti treniranja u sportskim klubovima koji rade u gradu na Ibru.

Pogledajte VIDEO:

Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije (koji je jedan deo svoje uspešne sportske karijere proveo kao fudbaler kraljevačke „Sloge“) podsetio je da je prva ovakva manifestacija, tada pod imenom Mali sajam sporta, u Kraljevu organizovana 2018. godine pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije, Kraljeva i lokalne samouprave.

Čak i kada samo jedno dete uđe u sistem sporta zahvaljujući ovakvim manifestacijama, to je veliki uspeh – kazao je Marinković.

Nije toliko bitno koji će sport deca izabrati, važno je da se njime bave, ocenio je gradonačelnik Kraljeva (u ostavci dr Predrag Terzić:

– Važno je da ne budu na ulici, da stiču zdrave sportske navike, da uče kako da se takmiče i nadmeću, da se nauče fer-pleju i sportskom duhu.

Terzić i Marinković su, zajedno sa pomoćnikom za sport Milošem Simovićem i predsednikom kraljevačkog Sportskog saveza Aleksandrom Daiševićem, pozdravili okupljene predškolce, osnovce, sportiste, trenere i oko 40 izlagača..

Daišević je ocenio da je lepeza sportova u Kraljevu velika, ali da mnogi Kraljevčani o tome malo znaju.

Zato je ovakav događaj prilika da svi vide čime to kraljevački sport raspolaže i da deca, koja se još nisu odlučila čime će se baviti, mogu da se upoznaju sa lepezom sportova i izaberu neki od ponuđenih.

Predškolcima i osnovcima predstavili su se kajakaši, karatisti, biciklisti, džudisti, košarkaški, odbojkaški i rukometni klubovi i sportske škole.

Za desetak godina, neko od dece koja su danas sa zanimanjem gledala flajere koje su im delila deca koja već treniraju u nekom od klubova, možda će već biti šampion u sportu koji je danas odabrao. To su oni koji će, ako već ne znaju, naučiti da „što je teža pobeda, veća je sreća nakon nje.”

     M. M. D.