Uhapšena Kraljevčanka, odgovorno lice turističke agencije „Guliver”

Osumnjičena je da je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist od skoro 6,2 miliona dinara

J. R. D. (63) iz Kraljeva, uhapšena je kao odgovorno lice privrednog društva „Guliver“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopštio je MUP.

U saopštenju policije navodi se da je J. R. D. pritvor od 48 sati određen nakon zajedničkog operativnog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Sumnja se, kaže se u saopštenju, da je osumnjičena tokom ove godine kao subagent prodala veći broj turističkih aranžmana građanima koje je dovela u zabludu da im je aranžmane rezervisala, a naplaćeni novac je protivpravno prisvojila za sebe i tako oštetila građane.

Takođe, kako se sumnja, J. R. D. organizatorima putovanja sa kojima ima zaključene ugovore o subagenturi, nije uplatila novac za rezervisane aranžmane, već ga je zadržala za sebe i oštetila turističke agencije-organizatore putovanja.

Na opisane načine osumnjičena je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 6.196.000 dinara.

Određeno joj je zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena u  nadležno tužilaštvo, kaže se u saopštenju policije.

M. M. D.