Zavetnici Kraljevo: Osobe sa invaliditetom nema ko da čuje

Na konferenciji za novinare Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu, Tijana Obrenović, članica ovog Odbora govorila je problemima sa kojima se u Kraljevu suočavaju osobe sa invaliditetom.

Ona je istakla da pojedina udruženja za osobe sa invaliditettom nemaju adekvatnu pomoć lokalne samouprave:

Prošle nedelje smo obišlio prostorije Društvo za cerebralnu paralizu i zato bih da ovim putem apelujem na nadležne institucije da sredstva koja su namenjena udruženjima poput ovog ne završavaju u fiokama fantomskih udruženja dok ovo udruženje nema adekvatan pristupni, ni prilaz samom objektu.

Prema njenom mišljenju, već godinama se glas ovih ljudi zanemaruje.

Zašto se stavljaju u senku društva? Zašto se konstantno stavljaju u građane drugog reda? Strahinja Erac je jedini opozicioni poslanik koji je u Narodnoj skupštini izneo sličan problem, tj. problem korisnika kojima je država oduzela pravo na primanje tuđe nege i pomoći. Zahvaljujući tome stotine porodica je dobilo svoje pravo i trenutno su u fazi procesa čekanja na isplatu sredstava za tri neisplaćene godine – istakla je Obrenović.

Ona je poručila da će se glas građana Kraljeva uvek čuti u Narodnoj skupštini, zahvaljujući Zavetnicima koji će, kako je navela – uvek biti uz svoj narod i govoriti delima a ne rečima.

    M. M. D.