SNEG ZOVE NA KOPAONIK

7. mart 2016.

Visina snežnog pokrivača na „krovu Srbije“ trenutno iznosi 35 centimetara, sneg i dalje pada, a padavina će biti i tokom cele nedelje

Sneg koji trenutno pada na Kopaoniku, kao poručen je za takmičenje FIS Evropa Kup u snoubord disciplinama, koje počinje danas i trajaće do srede, 9. marta i odlična uvertira za četvrti top ski vikend. Od nedelje popodne sneg neprestano pada, već je dostigao visinu od 35 centimetara. Trenutna temperatura je – 2, maglovito je, uz vetar od pet metara u sekundi. Padavine se očekuju i tokom nedelje, što ja dobra najava za četvrti Top ski vikend koji počinje u četvrtak, 10. marta.

Do srede traje takmičenje FIS Evropa Kup, koje se održava u Snow parku, u dve discipline. Prvo takmičenje na programu je sutra, 8. marta u Slope Style disciplini, koja se sastoji vožnje snowbordom kroz park na 5 elemenata (3 skoka i 2 gelendera). Drugo takmičenje predviđeno je za 9. mart u disciplini Big Air, a takmičari imaju mogućnost da izaberu visinu skoka od 13 ili 9 metara. Za obe discipline kvalifikacije se održavaju u prepodnevnim časovima, dok su finalne trke predviđene popodne. Po rangu Evropa kup je, posle Olimpijade i Svetskog kupa, treće po redu takmičenje koje promoviše zimske sportove kao veoma uticajne i zdrave discipline.

Očekuje se veliki broj takmičara iz celog sveta, a organizatori takmičenja su Skijaški savez Srbije i Javno preduzeće Skijališta Srbije.

Vikend popusti će trajati do nedelje, 13. marta, a skijaši i borderi koji se odluče da provedu produženi vikend na snegu mogu da iskoriste 20 posto popusta na trodnevne i četvorodnevne ski karte.

Za tri meseca u ski centru Kopaonik ostvaren promet je veći za 16 posto  u odnosu na isti period prethodne godine, što predstavlja najbolji poslovni rezultat do sada. Od početka skijaške sezone, koja je na Kopaoniku počela krajem novembra, do danas prodato je više od 140 hiljada ski karata, a ostvareno je više od 3.5 miliona vožnji žičarom.

Nakon ovog vikenda, skijaši i borderi moći će da iskoriste još jedan popust u terminu od 7. do 10. aprila.