Debata na temu – ima li bez kolektivnog imuniteta povratka normalnom životu“?

Na pitanja: ko sme, a ko ne sme da se vakciniše, da li su vakcine (ne)dovoljno dugo ispitivane, kada ćemo poljubiti roditelje, zagrliti bake, deke, unuke ili otići kod prijatelja na veselje odgovaraju – stručnjaci

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) u saradnji sa Udruženjem ,,Ujedinjeni protiv kovida’’ organizuje onlajn Napokon Korisnu Debatu ,,Vakcinom za život’’ u sredu, 14. aprila od 19 sati putem Zoom aplikacije.

Organizatori u pozivu za debatu ističu:

Svesni da je tema vakcinacije od neprikosnovene važnosti, kako u Srbiji, tako i na globalnom nivou, želimo da, kroz razgovor sa stručnjacima iz sveta medicine, razbijemo predrasude o imunizaciji, mitove o ,,čipovanju’’ kroz vakcinu, čujemo od stručnjaka zbog čega bez  kolektivnog imuniteta nema povratka normalnom životu“.

Ko sme, a ko ne sme da se vakciniše? Da li su vakcine (ne)dovoljno dugo ispitivane? Kada ćemo poljubiti roditelje, zagrliti bake, deke, unuke ili otići kod prijatelja na veselje? Ovo su neka od pitanja na koja će na onlajn tribini ,,Vakcinom za život’’ odgovarati:

  • Doc. dr Emina Milošević, specijalista imunologije
  • Dr Ivana Prokić, doktor nauka u oblasti epidemiologije
  • Dr Bojan Dereta, specijalizant opšte medicine
  • Dr Miloš Bojović, specijalizant fizikalne medicine i rehabilitacije

Moderatorka debate je novinarka Antonela Riha.

Da biste pratili tribinu i bili u mogućnosti da postavljate pitanja učesnicima, potrebno je da se registrujete putem ovog LINKA. Debatu će biti prenošena i na FB stranici Nacionalne koalicije za decentralizaciju.